Projecten

Zonnepanelen, Thuisbatterij en Laadpalen

De montage van de zonnepanelen doen wij in eigen beheer en wij gebruiken alleen betrouwbare gecertificeerde materialen met een productgarantie van 20 jaar. Hierdoor staan wij sterk in de installatietechnische en bouwkundige werkzaamheden en het berekenen van de constructie. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring met het plaatsen van zonnepanelen. 

Voor het uitbrengen van een offerte maken wij altijd eerst een afspraak ter plaatse om e.e.a. te inventariseren qua ligging van het dak, de capaciteit van de groepenkast, de doorvoer van de leidingen, verbruik energie etc. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Momenteel kunnen wij weer nieuwe afspraken inplannen vanaf 9 januari 2024. Nieuwe installaties zullen vanaf het voorjaar 2024 geplaatst worden op volgorde van akkoord op een offerte (gegevens gebaseerd op de planning van 01-12-2023).

Uw zonne-energie opslaan? Ook dit is mogelijk door het plaatsen van een thuisbatterij. 

 

BTW regeling particulieren 2023

Vanaf 1 januari 2023 geldt een 0% BTW tarief voor zonnepanelen en alle producten en diensten die nodig zijn voor het zonnepanelen-systeem. Hier zitten een aantal voorwaarden aangekoppeld.

Het 0% BTW tarief geldt niet alleen voor de zonnepanelen, maar ook voor alle overige materialen en diensten die te maken hebben met het zonnepanelen-systeem.Ook de-monteren en hermonteren van zonnepanelen op hetzelfde dak valt hieronder. 

Aanpassing groepenkast onder nultarief
Ook aanpassing van de groepenkast voor het goed en veilig functioneren van de zonnepanelen valt onder het 0% BTW tarief. Dan gaat het alleen om de aanleg van een nieuwe groep.

Volledige vernieuwing groepenkast blijft onder 21% btw-tarief
De Belastingdienst brengt de volledige vernieuwing van de groepenkast níet onder het nultarief. Dat is ook niet het geval als de vervanging samenvalt met de levering en installatie van zonnepanelen. De Belastingdienst vindt dat de totale vernieuwing van de groepenkast niet strikt noodzakelijk is voor het functioneren van de zonnepanelen en houdt daarom vast aan het 21% btw-tarief. Vaak is het vanuit veiligheidsoogpunt wel nodig om de gehele groepenkast te vervangen. Niet alleen de fysieke ruimte is belangrijk, maar ook de positie van de beveiliging en de warmtehuishouding. 

Het 0% BTW tarief geldt alleen voor een zonnepanelen-systeem ‘op of in de nabijheid van een woning’. Een schuur, garage of tuin zal dus ook onder deze regeling vallen, maar een camper, boot, vakantiehuisje, een dak van een bedrijfspand of een weiland zal niet onder het 0% BTW tarief vallen.
Het adres waar de materialen worden gebruikt moet in het kadaster bekend zijn met als gebruikersdoel: "woonfunctie". Bij twijfel kan dit nagevraagd worden bij het Kadaster. 

De belastingdienst stelt de installateur verantwoordelijk voor het vaststellen of de goederen/diensten in aanmerking komen voor het 0% BTW tarief.

Een VVE, stichting of vereniging kan ook gebruik maken van deze regeling, maar ook dan moet het systeem worden geplaatst ‘op of in de nabijheid van een woning’. Dit geldt ook voor een een appartementengebouw.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De energie-investeringsaftrek (EIA) verhoogd is momenteel 45,5% (jaar 2023). Daardoor wordt het aantrekkelijker om in energiebesparende bedrijfsmiddelen te investeren zoals zonnepanelen. Voor meer informatie kunt u hiervoor de website van RVO raadplegen (http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia).

 

Een mooie win-win combinatie met zonnepanelen is o.a. het monteren van een laadpaal voor uw (toekomstige) elektrische of hybride voertuig. Wij leveren en installeren diverse soorten laadpalen. 

Hoogervorst Elektrotechniek B.V. logo
Hoogervorst Elektrotechniek B.V.

Alle rechten voorbehouden Hoogervorst Elektrotechniek B.V. 2024 | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM.nl