Projecten

Zonnepanelen en Laadpalen

De montage van de zonnepanelen doen wij altijd in eigen beheer en wij gebruiken alleen betrouwbare gecertificeerde materialen met een productgarantie van 20 jaar. Hierdoor staan wij sterk in de installatietechnische en bouwkundige werkzaamheden en het berekenen van de constructie.

Voor het uitbrengen van een offerte maken wij altijd eerst een afspraak ter plaatse om e.e.a. te inventariseren qua ligging van het dak, de capaciteit van de groepenkast, de doorvoer van de leidingen, verbruik energie etc. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. De afgelopen tijd hebben wij heel veel aanvragen gehad voor zonnepanelen i.v.m. de prijzen op de energiemarkt. Wij hanteren daarom nu een wachtlijst voor nieuwe aanvragen van bestaande relaties. In het tweede kwartaal van 2023 plannen wij weer nieuwe afspraken in. Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Nieuwe installaties zullen momenteel vanaf de zomer van 2023 geplaatst worden op volgorde van akkoord op een offerte (gegevens gebaseerd op de planning van 02-02-2023)

 

BTW regeling particulieren 2023

Vanaf 1 januari 2023 geldt een 0% BTW tarief voor zonnepanelen en alle producten en diensten die nodig zijn voor het zonnepanelen-systeem. Hier zitten een aantal voorwaarden aangekoppeld.

Het 0% BTW tarief geldt niet alleen voor de zonnepanelen, maar ook voor alle overige materialen en diensten die te maken hebben met het zonnepanelen-systeem.

Het 0% BTW tarief geldt alleen voor een zonnepanelen-systeem ‘op of in de nabijheid van een woning’. Een schuurt, garage of tuin zal dus ook onder deze regeling vallen, maar een camper, boot, vakantiehuisje, een dak van een bedrijfspand of een weiland zal niet onder het 0% BTW tarief vallen.
Het adres waar de materialen worden gebruikt moet in het kadaster bekend zijn met als gebruikersdoel: "woonfunctie". Bij twijfel kan dit nagevraagd worden bij het Kadaster. 

De belastingdienst stelt de installateur verantwoordelijk voor het vaststellen of de goederen/diensten in aanmerking komen voor het 0% BTW tarief.

Een VVE, stichting of vereniging kan ook gebruik maken van deze regeling, maar ook dan moet het systeem worden geplaatst ‘op of in de nabijheid van een woning’. Dit geldt ook voor een een appartementengebouw.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De energie-investeringsaftrek (EIA) verhoogd is momenteel 45,5% (jaar 2023). Daardoor wordt het aantrekkelijker om in energiebesparende bedrijfsmiddelen te investeren zoals zonnepanelen. Voor meer informatie kunt u hiervoor de website van RVO raadplegen (http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia).

 

Een mooie win-win combinatie met zonnepanelen is o.a. het monteren van een laadpaal voor uw (toekomstige) elektrische of hybride voertuig. Wij leveren en installeren diverse soorten laadpalen. 

Hoogervorst Elektrotechniek B.V. logo
Hoogervorst Elektrotechniek B.V.

Alle rechten voorbehouden Hoogervorst Elektrotechniek B.V. 2023 | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM.nl