Projecten

Zonnepanelen en Laadpalen

De montage van de zonnepanelen doen wij altijd in eigen beheer en wij gebruiken alleen betrouwbare gecertificeerde materialen met een productgarantie van 20 jaar. Hierdoor staan wij sterk in de installatietechnische en bouwkundige werkzaamheden en het berekenen van de constructie.

Voor het uitbrengen van een offerte maken wij altijd eerst een afspraak ter plaatse om e.e.a. te inventariseren qua ligging van het dak, de capaciteit van de groepenkast, de doorvoer van de leidingen, verbruik energie etc. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. De afgelopen tijd hebben wij heel veel aanvragen gehad voor zonnepanelen i.v.m. de prijzen op de energiemarkt. Wij hanteren daarom nu een wachtlijst voor nieuwe aanvragen van bestaande relaties. Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Nieuwe installaties zullen momenteel in de zomer van 2023 geplaatst worden op volgorde van akkoord op een offerte (gegevens gebaseerd op de planning van 28-11-2022)

 

BTW regeling particulieren 2022

Wanneer u als Nederlandse particulier zonnepanelen op uw woning heeft laten monteren en u een deel van deze opgewekte stroom terug levert aan het energienet, wordt u gezien als ondernemer voor de BTW.

Dit houdt in dat u BTW aangifte kunt doen. Een uitgebreide werkwijze staat in het overzicht vermeld. 

Het komt er in het kort op neer dat u de BTW over uw aanschafkosten mag terugvragen, maar over de teruglevering van stroom aan het elektriciteitsnet ook BTW moet betalen.

BTW regeling particulieren 2023

Vanaf 1 januari 2023 wordt de BTW op de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen in Nederland afgeschaft. U hoeft dus dit niet meer te melden bij de Belastingdienst. Daarnaast is het ook een stimulans vanuit de overheid om zonnepanelen aan te kopen. Dit is namelijk een belangrijke sleutelrol in de energietransitie. 

 

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De energie-investeringsaftrek (EIA) verhoogd is momenteel 45,5% (jaar 2022). Daardoor wordt het aantrekkelijker om in energiebesparende bedrijfsmiddelen te investeren zoals zonnepanelen. Voor meer informatie kunt u hiervoor de website van RVO raadplegen (http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia).

 

Een mooie win-win combinatie met zonnepanelen is o.a. het monteren van een laadpaal voor uw (toekomstige) elektrische of hybride voertuig. Wij leveren en installeren diverse soorten laadpalen. 

Hoogervorst Elektrotechniek B.V. logo
Hoogervorst Elektrotechniek B.V.

Alle rechten voorbehouden Hoogervorst Elektrotechniek B.V. 2022 | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM.nl