Projecten

NEN keuringen en inspecties

Inspecties

Moet u voor uw verzekering een keuring of inspectie aanvragen of wilt u weten of uw elektrische installatie veilig is? Dit kunnen wij voor u regelen!

Uw verzekeraar geeft aan welke inspectie vereist is voor de verzekering. Dit is van belang voor het aanvraag van een offerte!

 

NEN 3140 is een periodieke inspectie aan de bestaande elektrische installaties.

SCIOS Scope 8  is gebaseerd op de NEN3140.  Het betreft een inspectie aan elektrische installaties en arbeidsmiddelen.

SCIOS Scope 10 is gebaseerd op de NTA8220. Het betreft een inspectie aan elektrische installaties en apparatuur op brandveiligheid. 

SCIOS Scope 12 is een complete controle van de zonnepaneleninstallatie. 

 

Na een inspectie door een inspecteur ontvangt u een rapport. De hieruit voortvloeiende tekortkomingen kunnen wij na akkoord verhelpen en na afronding van deze werkzaamheden ontvangt u een herstelverklaring die u aan uw verzekeraar kunt overleggen. Een rapport is in de meeste gevallen tussen 3 en 5 jaar geldig, afhankelijk van de eisen van de verzekeraar en de staat van de installatie.

Momenteel is er door een grotere vraag vanuit de verzekaar een langere wachttijd voor het inplannen van inspecties. Indien u de inspectie heeft aangevraagd, kunt u dit doorgeven aan uw verzekeraar. We trachten het altijd binnen de gestelde termijn in te plannen, maar helaas door de massale aanvragen vanuit de verzekeraar is dit niet altijd mogelijk. Momenteel is er een wachtlijst na akkoord van de offerte van ca. 3 tot 4 maanden.

 

Bij inspecties wordt er o.a. gebruik gemaakt van een Netanalyser of thermografie.

 

Stroomverbruik meten?

Als u een hoog stroomverbruik heeft of twijfelt aan uw stroomverbruik, dan kunnen wij een stroomverbruikmeter voor een afgesproken periode plaatsen bij  u. Na deze periode kunnen wij u een rapport met advies geven over uw stroomverbruik. Vaak kan met een aantal kleine aanpassingen uw stroomverbruik beter verdeeld worden.

Hoogervorst Elektrotechniek B.V. logo
Hoogervorst Elektrotechniek B.V.

Alle rechten voorbehouden Hoogervorst Elektrotechniek B.V. 2024 | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM.nl